Cargando Eventos

« Todos los Eventos

  • Este evento ha pasado.

TJURPANNAN ROCKS

17/08/2019

I samarbete med Swedemount och Icebug arrangerar Bergslöparna för första gången ett annorlunda och utmanande lopp i Tjurpannans naturreservat. Tjurpannan som ligger sydväst om Havstenssund saknar skyddande ytterskärgård och tillhör ett av bohuskustens mest exponerade fastlandspartier. Inomskärsfarleden stryker här tätt förbi och har i alla tider utgjort en fruktad passage bland sjöfarande. Västra delen av området präglas av branta klippstränder, här och var avbrutna vikar med block-, grus och i några fall sandstränder.

Tjurpannan rocks är inget vanligt lopp utan bjuder på betydligt tuffare motstånd än vad du vanligtvis stöter på när du springer traillopp. Tjurpannan rocks går till största del på klippor av slätslipad röd bohusgranit och innehåller kortare klätterpassager, klippiga och steniga stränder och stup att hoppa över. Har du inte sprungit något traillopp tidigare bör detta inte bli ditt första.

Den snitslade banan är ca 11 km lång. Det kommer att finnas ett antal obligatoriska checkpoints längs vägen och banan kommer att vara väl markerad, följer du markeringarna missar du ingen checkpoint, men det är upp till dig om du väljer svårare eller lättare passager. Om du inte följer den snitslade banan är risken stor att du hamnar vid en återvändsgränd (stup eller vatten).

Detalles

Fecha:
17/08/2019
Categoría del Evento:
Web:
https://www.bergsloparna.se/tjurpannan-rocks/

Local

suecia
Suecia